НАМАЛЯВАНЕ НА ДАНЪКА НА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ, ВЛЕКАЧИ И АВТОБУСИ

Чл. 59, ал. 3 от Закона за местните данъци и такси дава право на собствениците на товарни автомобили, влекачи и автобуси да заплащат данъка за МПС с намаление, когато превозното средство е оборудвано с двигател, съответстващ на някоя от екологичните категории Евро 3, Евро 4, Евро 5, Евро 6 или EEV.
Намалението на данъка е 40% при съответствие на двигателя с екологичните категории Евро 3 или Евро 4 и 50% при съответствие на двигателя с екологичните категории Евро 5, Евро 6 или EEV.
Ако не знаете екологичната категория на Вашият товарен автомобил, влекач или автобус изберете услугата“Oпределяне на екологичната категория на МПС с посочване на емисиите на CO, HC, NOx, HC+NOx и PM (по данни на производителя на МПС)”и следвайте указанията.
Ако попълнената заявка изпратите на електронната ни поща, в съпроводителното писмо посочете лице и телефон за контакт, както и данни на фирмата за фактурата.
Удостоверението по чл. 59, ал. 5 от ЗМДТ с екокатегорията на превозното средство, екологичната директива на ЕС, която е удовлетворена и данните за емисиите на CO, HC, NOx, HC+NOx и PM ще получите както е указано в процедурата.

За да разберете за останалите услуги на фирмата, влезте в главната ни страница тук.

 

 

 

 

Share